Έπιπλα κήπου

Τα έπιπλα κήπου κατασκευάζονται με τέτοια υλικά για να αντέχουν σε όλες τις καιρικές συνθήκες, ανάλογα με την εποχή. Οι κατηγορίες είναι πέντε με βάση το υλικό. Τα κατασκευασμένα από ξύλο,

αλουμινιο

από αλουμίνιο,

πέτρα μάρμαρο

από πέτρα ή μάρμαρο

wicker2

από wicker

σίδερο

από σίδερο ή πλαστικό

πλαστικο

Ανάλογα με τη περιοχή που ζείτε και τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν, μπορείτε να επιλέξετε τα έπιπλα με το καταλληλότερο υλικό. Για παράδειγμα αν επιλέξετε πλαστικό δεν πρέπει να εκτίθεται στον ήλιο σε αντίθεση με το σιδερένιο ή το μαρμάρινο που έχουν μεγαλύτερη αντοχή σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Όσον αφορά τα ξύλινα, είναι αρκετοί που φοβούνται να τα αγοράσουν λόγω της μικρής αντοχής τους στην έκθεση ηλίου και της αλλαγής των καιρικών συνθηκών. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, αφού η αντοχή τους εξαρτάται από το είδος ξύλου, ανάλογα πόσο συμπαγές είναι. Για παράδειγμα το teak θεωρείται το καταλληλότερο είδος ξύλου για εξωτερικό χώρο, γιατί είναι αρκετά ανθεκτικό.

ξύλο kwilla

Ένα ακόμα είδος εξίσου καλό είναι το kwilla.

ξύλο kwilla2

Η τιμή τους όμως είναι αρκετά υψηλή και δίκαια, εφόσον είναι η καλύτερη ποιότητα, με αντοχή στο χρόνο, χωρίς να χαλάει και να σκεβρώνει το έπιπλο από την έκθεση στο ήλιο.

Πιο οικονομικά είδη ξύλων τα οποία είναι σχεδόν εφάμιλλα αυτών, είναι το red shorea, το οποίο είναι από 7 έως 10 % ποιο συμπαγές από το yellow balau, το οποίο ανήκει και αυτό στην οικονομικότερη κατηγορία ξύλων. Τέλος στην ίδια κατηγορία ανήκουν κάποια είδη οξιάς.

Τα ξύλινα επιπλα κηπου της εταιρείας epilegin, διαθέτουν μεγάλη αντοχή στον ήλιο, το κρύο και στη βροχή. Ακόμα επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα http://www.epilegin.gr/   ή το κατάστημα, μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από ποιοτικά και μοντέρνα έπιπλα και είδη κήπου και βεράντας, σε χαμηλές τιμές.

View ratings
Rate this article

Revisions

Tags: ,