Αναβατορια – Δρακούλης

Οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες και ικανότητες ήταν ανέκαθεν παραμελημένοι από τη κοινωνία και το κοινωνικό τους περίγυρο, ξεκινώντας από την αρχαία Σπάρτη που πέταγαν στο καιάδα τα παιδιά που γεννιούνταν με ειδικές ανάγκες και φθάνοντας στη σημερινή εποχή που σε πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας δεν υπάρχει σωστή υποδομή από το κράτος αλλά ούτε και ο κατάλληλος σεβασμός προς εκείνα τα άτομα. Το ότι κάποιοι άνθρωποι γεννήθηκαν ή απέκτησαν στη πορεία της ζωής τους κάποιο πρόβλημα με την υγεία τους, δεν σημαίνει ότι δεν είναι ή έπαψαν να είναι άνθρωποι ή σταμάτησαν να έχουν και εκείνοι τις ίδιες ανάγκες με όλους τους υπόλοιπους. Άλλωστε πολλές φορές έχουν αποδείξει πως έχουν μεγαλύτερη θέληση και καλύτερες ικανότητες σε πολλούς τομείς από κάποιον ο οποίος είναι ‘’υγιής‘’ και αρτιμελής.

Ο άνθρωπος είναι ανεξάρτητος και περήφανος από τη φύση του, πόσο μάλλον όταν αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες χρειάζονται πάνω από όλα το σεβασμό της κοινωνίας και τη κατανόηση στην επιθυμία τους να νιώσουν και εκείνοι ανεξάρτητοι, να συνεχίζουν τη ζωή τους φυσιολογικά και χωρίς να χρειάζεται να στηρίζονται σε άλλους για το κάθε βήμα τους στη καθημερινότητα. Για αυτό το λόγο η κατανόηση πρέπει να γίνει πράξη και να δημιουργηθούν οι σωστές υποδομές. Επειδή όμως ο κόσμος δεν αλλάζει από την μια στιγμή στην άλλη ας ξεκινήσουμε την αλλαγή από το σπίτι μας και σιγά σιγά όλοι μαζί να κάνουμε την αλλαγή.

αναβατοριά1

αναβατοριά2

αναβατοριά3

αναβατοριά4

 

Εσείς που έχετε συγγενείς ή φίλους με ειδικές ανάγκες γνωρίζεται καλύτερα από όλους το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στη καθημερινότητα τους αυτοί οι άνθρωποι. Δυστυχώς δεν γίνεται να λυθούν όλα τα προβλήματα αλλά μπορείτε να τους βοηθήσετε με το δικός τρόπο είτε ψυχολογικά είτε και πρακτικά δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης εντός σπιτιού. Για ανθρώπους με πρόβλημα στην όραση μπορείτε να φτιάξετε έτσι το χώρο ώστε να κάνετε τη μετακίνηση τους πιο εύκολη και εν συνεχεία τη καθημερινότητα τους, ακόμα να τους βοηθήσετε με το να τους αφήσετε να λειτουργούν ανεξάρτητα, δίχως να νιώθουν ότι γίνονται βάρος. Αυτό για παράδειγμα γίνεται εύκολα με μια αναβατορια.Το ίδιο συμβαίνει και με τα άτομα τα οποία μετακινούνται με καροτσάκι, οι άνθρωποι αυτοί εκτός από το πρόβλημα τους έχουν να ανταπεξέλθουν και στο θέμα της μετακίνησης. Η πρακτική βοήθεια που μπορείτε να τους προσφέρετε, εκτός της συνοδείας στα Μ.Μ.Μ, είναι να δημιουργήσετε στο σπίτι τις κατάλληλες συνθήκες για να μπορεί να μετακινείτε το καροτσάκι με ευκολία και ειδικά αν υπάρχουν σκάλες. Στη προκειμένη περίπτωση καλό θα ήταν να τοποθετήσετε αναβατόρια, με σκοπό να κάνετε τη ζωή τους πιο εύκολη για να μπορούν να είναι όσον το δυνατό πιο ανεξάρτητοι και αυτόνομοι και εσείς να μπορείτε να πάτε στις υποχρεώσεις χωρίς να αισθάνεστε ότι τους παραμελείτε.

Η εταιρεία Δρακούλης παρέχει ανελκυστήρες σκάλας και αναβατόρια από το 1993. Τα προϊόντα της εταιρείας πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφάλειας για χρήση ατόμων και είναι δοκιμασμένα για πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ακόμα με την τεχνογνωσία και το απαραίτητο προσωπικό που διαθέτει βρίσκεται δίπλα σας με την άμεση ανταπόκριση της σε όλη την επικράτεια, για να επιλύσει όλα τα προβλήματα που αφορούν τη μετακίνηση στις σκάλες ακόμα και τα πιο δύσκολα. Η εταιρεία διαθέτει ανελκυστήρες σκάλας εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, είτε είναι περιστροφικές είτε ευθείες, ανελκυστήρες με πλατφόρμα, ανελκυστήρες για πισίνα, ανελκυστήρες μικρών xώρων. Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.draculis.gr/GRE/02_Products_01.asp.

αναβατοριά draculis

αναβατοριά draculis2

αναβατοριά draculis3

View ratings
Rate this article

Revisions

Tags: ,