Απορρυπαντικά και πώς θα κάνετε το καθάρισμα του σπιτιού σας πιο ευχάριστο

Το καθάρισμα του σπιτιού αποτελεί για τους περισσότερους μια αγγαρεία που μπορεί να τους χαλάσει τη διάθεση, να τους γεμίσει άγχος, να καταστρέψει το Σαββατοκύριακο και τελικά να αναβάλλεται συνεχώς για αυτούς τους λόγους. Μήπως όμως τελικά υπάρχει τρόπος αυτή η βαρετή ασχολία να γίνει πιο ενδιαφέρουσα και ευχάριστη; Τρόποι υπάρχουν πολλοί και σίγουρα μπορούν να μας ωφελήσουν.

Ο πρώτος τρόπος είναι φυσικά να κάνετε αυτή τη δουλειά με παρέα. Όχι μόνο έτσι ο χρόνος που θα χρειαστείτε θα υποδιπλασιαστεί, αλλά ταυτόχρονα η κουβέντα κατά τη διάρκεια, τα αστεία και η πιθανή συνεργασία θα σας φτιάξουν το κέφι και θα σας δώσουν την αίσθηση ότι γίνεστε δημιουργικοί και πετυχαίνετε κάτι μαζί με τον άλλο, πράγμα που είναι ιδιαίτερα εποικοδομητικό αν πρόκειται για ζευγάρι.

απορρυπαντικαΑν για τον οποιονδήποτε λόγο δεν έχετε παρέα, είναι και πάλι στο χέρι σας να δημιουργήσετε μια όμορφη και άνετη ατμόσφαιρα, ώστε να μη βλέπετε αυτή την ασχολία ως εφιάλτη. Σημαντικό είναι να φορέσετε άνετα ρούχα που δεν θα σας ενδιαφέρει αν θα χαλάσουν από τα είδη καθαρισμού που θα χρησιμοποιήσετε, ενώ βεβαίως η μουσική με αγαπημένα σας τραγούδια μπορεί να κάνει το θαύμα της.

Στο να κάνετε αυτή τη δουλειά άνετα θα σας βοηθήσουν και τα κατάλληλα σύνεργα. Στην αγορά κυκλοφορούν εξειδικευμένα είδη καθαρισμού, απορρυπαντικά, ξεσκονόπανα και κουβάδες με διάφορες πατέντες που μπορούν να κάνουν τη ζωή σας εύκολη. Δεν είναι το ίδιο για παράδειγμα να ξεσκονίζει κανείς με ένα απλό ξεσκονόπανο όπως με ένα ξεσκονόπανο νανοτεχνολογίας, ούτε το να πλένει τα ρούχα με σκληρά απορρυπαντικά είναι το ίδιο ευχάριστο με το πλύσιμο με υποαλλεργικά, μυρωδάτα απορρυπαντικά που μπορούν να διεγείρουν τις αισθήσεις.

Μία λύση που θα σας βοηθήσει στο καθάρισμα, παρόλο που εκ πρώτης όψεως μοιάζει ότι το κάνει ακόμα δυσκολότερο, είναι το συγύρισμα προηγουμένως. Αν έχετε παντού διακοσμητικά και κάθε είδους αντικείμενα, το ξεσκόνισμα γίνεται πολύ δύσκολο, ενώ ταυτόχρονα ακόμα και μετά από μια πλήρη φασίνα το σπίτι δε μοιάζει να λάμπει. Με ένα σωστό ξεκαθάρισμα των άχρηστων αντικειμένων θα απελευθερωθεί πολύτιμος χώρος και θα νιώσετε περήφανοι για το αποτέλεσμα, το οποίο σε συνδυασμό με το καθάρισμα θα κάνει το σπίτι να λάμπει.

Στην ίδια ψυχολογική κατάσταση θα φτάσετε και αν ασχοληθείτε πρώτα με τις πιο βαριές δουλειές. Μόλις φύγει η σκόνη από το σαλόνι σας, τα τζάμια σας γίνουν αόρατα και το μπάνιο αρχίσει να μοσχοβολάει, θα δείτε τη μεγάλη διαφορά και θα αποκτήσετε κίνητρο να ολοκληρώσετε αυτό που αρχίσατε. Επιπλέον, θα αισθανθείτε πως πραγματικά χρειαζόταν αυτό που κάνετε, αν τολμήσετε να αγγίξετε και μέρη για τα οποία αδιαφορούσατε. Τραβήξτε το κρεβάτι και ανακαλύψτε τους τόνους σκόνης που κρύβονταν από πίσω, κατεβάστε τις κουρτίνες και δείτε πόσο πιο ανοιχτόχρωμες θα γίνουν μόλις πλυθούν, ξεσκονίστε στη βιβλιοθήκη αφού πρώτα βγάλετε όλα τα βιβλία. Μόλις καταλάβετε τι βρωμιά υπήρχε στο σπίτι σας χωρίς να το έχετε συνειδητοποιήσει, θα είστε πρόθυμοι κάθε φορά από εδώ και στο εξής να κάνετε τη φασίνα αγόγγυστα και χωρίς κανένα παράπονο.

View ratings
Rate this article

Revisions