Εισαγωγικός Οδηγός για την Ασφάλεια Αυτοκινήτου

Η ασφάλεια αυτοκινήτου, όπως και κάθε άλλο είδος ασφάλειας, έχει τη δύναμη να σας γλυτώσει από σημαντικές οικονομικές δαπάνες σε βάθος χρόνου. Η ασφάλεια αυτοκινήτου, όπως υποδηλώνει και το όνομά της, κρατά τον κόσμο ασφαλή. Με δεδομένο ότι σε καθημερινή βάση λαμβάνουν χώρα αρκετά ατυχήματα, όποιος δεν διαθέτει την κατάλληλη ασφάλεια για το όχημά του, είναι εκτεθειμένος και κινδυνεύει να βρεθεί με μεγάλα χρέη και αντιμέτωπος με το νόμο. Παρ’ όλα αυτά, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σπεύσετε να συνεργαστείτε με την πρώτη τυχούσα ασφαλιστική εταιρεία, αλλά να αφιερώσετε χρόνο για να μελετήσετε όλα τα διαθέσιμα σε εσάς είδη ασφαλιστικής κάλυψης. Σε αυτό σημείο υπεισέρχονται, όμως, διάφοροι παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη.

Σημαντική η ασφάλεια του αυτοκινήτου σας

Επειδή τα αυτοκίνητα είναι περιουσιακά στοιχεία με συγκεκριμένες οικονομικές υποχρεώσεις, η ασφάλεια παίζει πραγματικά ζωτικό ρόλο για τη θωράκιση της επένδυσής σας. Γι’ αυτό το λόγο, είναι προς όφελός σας να έρθετε σε επαφή με αρκετοί ασφαλιστικούς συμβούλους που θα σας κατατοπίσουν σχετικά με τα είδη της ασφάλειας που ενδείκνυνται για εσάς και όχημά σας. Αν πάλι είστε μπερδεμένοι σχετικά με τους τύπους της ασφαλιστικής κάλυψης, τότε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, καθώς οι άρτια εκπαιδευμένοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι είναι ειδικευμένοι στο να εξηγούν τις διαθέσιμες επιλογές στους δυνάμει πελάτες τους, υποδεικνύοντας τα κατάλληλα προγράμματα.

Συμβόλαιο για αυτοκίνητα

Πέρα από την κύρια κάλυψη, συστήνεται να διερευνήσετε και άλλα είδη κάλυψης που θα σας καλύψουν σε περίπτωση ατυχημάτων, τραυματισμών, ιατρικών δαπανών και δικής σας υπαιτιότητας. Στόχος σας είναι η πλήρης κάλυψη όχι μόνο για τη δική σας ασφάλεια και προς όφελός σας, αλλά και απέναντι στους άλλους οδηγούς με τους οποίους μοιράζεστε το δρόμο. Η αγορά και κατοχή ενός αυτοκινήτου δεν είναι απόφαση που πρέπει να λαμβάνεται ελαφριά την καρδία, οπότε η απόκτηση της καλύτερης ασφάλειας αυτοκινήτου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των ευθυνών που συνεπάγεται ένα όχημα. Αν επιθυμείτε να αποφύγετε τις οικονομικές απώλειες και τα νομικά προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν σε περίπτωση ατυχήματος, τότε είστε υποχρεωμένοι να διαθέτετε υψηλού επιπέδου ασφάλεια αυτοκινήτου.

Στη συνέχεια, προτείνεται να είστε προετοιμασμένοι να συζητήσετε ποιο είδος ασφαλιστικής πολιτικής θα ήταν το καλύτερο για εσάς, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν δύο κύριοι παράγοντες που προσδιορίζουν τον τύπο της ασφαλιστικής κάλυψης που πρέπει να έχετε. Ο πρώτος είναι ο τύπος του οχήματος που κατέχετε και ο δεύτερος τα χρήματα που έχετε επενδύσει για την αγορά του. Αφού καθορίσετε την αξία του οχήματός σας και τον τύπο της κύριας κάλυψής του, θα χρειαστεί να αποφασίσετε τι είδους πρόσθετες καλύψεις είναι απαραίτητες για εσάς με βάση τον τρόπο οδήγησής σας και τον σκοπό χρήσης του οχήματος. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι ο σωστός τύπος κάλυψης θα σας επιτρέψει να εξοικονομήσετε χρήματα μακροπρόθεσμα ενώ θα παραμένετε ασφαλείς.

Τι λέει ένα συμβόλαιο

Αφού, λοιπόν, αποσαφηνίσετε όλα τα παραπάνω ζητήματα, έχει φτάσει η στιγμή να ξεκινήσετε την αναζήτηση της ασφαλιστικής εταιρείας που θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας. Σε αυτό το πλαίσιο, η πιο επωφελής για εσάς κίνηση είναι να αναζητήσετε στο διαδίκτυο χαμηλού κόστους ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ οι φίλοι και συγγενείς σας μπορούν να αποτελέσουν σημαντικές πηγές πληροφοριών για αξιόλογες ασφαλιστικές εταιρείες. Αφού συλλέξετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, το μόνο που απομένει είναι να επιλέξετε το ασφαλιστικό πρόγραμμα που συμβαδίζει περισσότερο με τις ανάγκες σας.

Ασφαλιστικές Εταιρίες

Στον αντίποδα, ένας έξυπνος τρόπος μείωσης των συνολικών μηνιαίων εξόδων σας είναι η εκμάθηση τρόπων περιορισμού των ασφαλιστικών σας δαπανών. Εφόσον αναζητάτε αληθινά αποδοτικούς τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων, οι ακόλουθες συμβουλές θα σας υποδείξουν τον τρόπο απόκτησης φθηνότερων ασφάλιστρων κάνοντας οικονομία.

Η ηλικία και ο τύπος του αυτοκινήτου που οδηγείτε παίζουν καθοριστικό ρόλο στον προσδιορισμό του κόστους των ασφάλιστρων σας. Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν την τάση να αποδίδουν μεγαλύτερη σημασία σε διαφορετικούς παράγοντες, οπότε αυτό σημαίνει ότι οι τιμές διαφέρουν από την μία ασφαλιστική εταιρεία στην άλλη.

Συγκρίνοντας τις τιμές των διάφορων ασφαλιστικών εταιρειών θα είστε σε θέση να εξασφαλίσετε χαμηλότερα ασφάλιστρα για το αυτοκίνητό σας, καθώς οι διαφορετικές μεταξύ τους εταιρείες θα αξιολογήσουν με διαφορετικό τρόπο το προσωπικό σας προφίλ κινδύνου, που ενδεχόμενα θα οδηγήσει σε λιγότερα ασφάλιστρα.

Παράλληλα, ενδέχεται να εξοικονομήσετε χρήματα εφόσον συγκρίνετε τουλάχιστον μία φορά το χρόνο τις τιμές των εταιρειών. Το κόστος των ασφάλιστρων μεταβάλλεται λόγω ποικίλων παραγόντων, επομένως αν γνωρίζετε τις υφιστάμενες τιμές, είστε πάντοτε σε πλεονεκτική θέση.

Οικονομική Ασφάλιση

Στις μέρες μας είναι σχετικά εύκολο να προβεί κανείς σε σύγκριση των τιμών μέσω του διαδικτύου. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό τρόπο μείωσης των ασφαλιστικών σας δαπανών, καθώς ορισμένοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι παρέχουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διάφορους παρόχους, περιορίζοντας την ανάγκη να σαρώνετε διαρκώς την αγορά για την εύρεση της καλύτερης προσφοράς. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις η συνεργασία με μία ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να προχωρήσει και μέσω τηλεφώνου, δίχως να μπλέξετε με γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Επίσης, ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες εξασφαλίζουν μία σειρά από επιπρόσθετα οφέλη για τους πελάτες τους, τα οποία περιλαμβάνονται στις ασφαλιστικές πολιτικές τους. Αυτά τα οφέλη μπορούν να αναβαθμίσουν την ασφαλιστική σας κάλυψη δίχως να επηρεάζουν το ύψος του συμβολαίου σας. Ανάμεσα σε αυτά τα οφέλη περιλαμβάνονται, για παράδειγμα, η οδική βοήθεια, η οποία διασφαλίζει πως σε περίπτωση που σκάσει το ελαστικό σας ή ξεμείνετε από καύσιμο ή αντιμετωπίσετε κάποιο μηχανικό πρόβλημα, θα είστε καλυμμένοι και η οδική βοήθεια θα σπεύσει να σας φροντίσει. Την ίδια ώρα, έχοντας επίγνωση ότι η ιατρική περίθαλψη για έκτακτη ανάγκη συμπεριλαμβάνεται στην κάλυψη σας, νιώθετε μεγαλύτερη ασφάλεια και ανακούφιση, γεγονός που θα κάνει τη διαφορά στην απευκταία περίπτωση που εμπλακείτε σε ένα ατύχημα που απαιτεί επείγουσα ιατρική βοήθεια.

Οδική Βοήθεια

Τέλος, μία πολύτιμη συμβουλή είναι να μην δαπανάτε περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι χρειάζεται για την ασφαλιστική σας κάλυψη. Σε ό,τι έχει να κάνει με την εξοικονόμηση χρημάτων από την ασφάλεια αυτοκινήτου σας, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τι είδους ασφαλιστικά προϊόντα διατίθενται στην αγορά και σε τι κόστος προσφέρονται. Η διαδικτυακή σύγκριση των τιμών των διάφορων ασφαλιστικών εταιρειών αναμένεται να σας εφοδιάσει με όλες τις πληροφορίες που αναζητάτε.

Κλείνοντας, για να επιλέξετε την καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου είναι συνετό να έρθετε σε επαφή με εγνωσμένης φήμης ασφαλιστικές εταιρείες που θα είναι πρόθυμες να συζητήσουν αναλυτικά μαζί σας όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις του συμβολαίου σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε σε θέση να αποφασίσετε τι είδος ασφαλιστικής κάλυψης ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και κατά πόσο σας συμφέρει από οικονομικής άποψης.

View ratings
Rate this article

Revisions