Επίπλωση Ξενοδοχείου

Σε μια εποχή που η λεπτομέρεια ουσιαστικά κάνει τη διαφορά στον τομέα της επιχειρηματικότητας, η κατάλληλη και ελκυστική διακόσμηση σίγουρα είναι σε θέση να δημιουργήσει μια θετική αύρα για το κοινό. Η επίπλωση ξενοδοχείου θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια πολύ σημαντική παράμετρος για την προσέλκυση των πελατών.  Άλλωστε μιλάμε για καταλύματα, στα οποία οι επισκέπτες διαμένουν με την προοπτική ότι χρειάζονται και μια αλλαγή παραστάσεων σε σχέση με την καθημερινή ρουτίνα.

Το φυσικό περιβάλλον

Βασικό στοιχείο για τη σωστή επίπλωση ξενοδοχείου θα μπορούσε να είναι η προσαρμογή του με το ευρύτερο φυσικό περιβάλλον στο οποίο αυτό βρίσκεται. Κατ’ αρχή θα πρέπει να δούμε εάν αυτό βρίσκεται στην πρωτεύουσα, σε μεγάλη πόλη, σε χωριό ή σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Ο χώρος

Μια έτερη προς εξέταση παράμετρος είναι ο χώρος. Άλλες είναι οι ανάγκες ενός θερινού παραθαλάσσιου καταλύματος γενικά ή ενός νησιωτικού και φυσικά διαφορετικές ενός ορεινού, που προορίζεται για χειμερινό τουρισμό ή βρίσκεται κοντά σε χιονοδρομικό κέντρο. Σε κάθε περίπτωση είναι διαφορετικό και το κοινό στο οποίο απευθύνονται, εάν πρόκειται για ηλικιωμένους που προτιμούν τα ησυχαστήρια, οικογένειες ή νεολαία, που γενικά πηγαίνουν σε νησιωτικούς προορισμούς.

Οι γεωγραφικές ιδιαιτερότητες

Επίσης το γεωγραφικός σημείο στο οποίο συναντάται το κατάλυμα έχει τη δική του σημασία στην όλη κατασκευαστική φιλοσοφία και την πρακτική της διακόσμησης, για την επίπλωση του ξενοδοχείου. Αυτό έχει να κάνει με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της περιοχής. Στον ελλαδικό χώρο διαπιστώνουμε διαφορετικά στοιχεία στον τομέα αυτό: πέτρα και ξύλο στην Ήπειρο, λευκό και γαλάζιο στις Κυκλάδες, ιταλικές επιρροές στο Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα κτλ. Η επίπλωση διαμορφώνεται ανάλογα, ώστε να είναι προσαρμοσμένη σε αυτή τη λογική.

επιπλωση ξενοδοχειουΗ υποδοχή

Ο χώρος υποδοχής είναι επίσης σημαντικός, όσο και η επίπλωση των διαφορετικών χώρων του ξενοδοχείου. Όπως και να το κάνουμε, η πρώτη εντύπωση που καλείται να σχηματίσει ο πελάτης θα πρέπει να είναι, αν μη τι άλλο, θετική. Μια πρωτότυπη διακόσμηση, σε κλασικό ή μοντέρνο στυλ, σίγουρα προκαλεί ευχάριστη ψυχολογική διάθεση.

Η τραπεζαρία

Η τραπεζαρία επίσης θα πρέπει να είναι προσεγμένη και διαμορφωμένη ανάλογα με το περιβάλλον του ξενοδοχείου. Άλλωστε πρόκειται για το χώρο που οι πελάτες απολαμβάνουν κυρίως το πρωινό τους, σε ορισμένα καταλύματα και άλλα γεύματα της ημέρας, οπότε θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί και η κατάλληλη ατμόσφαιρα.

Τα δωμάτια

Τα δωμάτια φυσικά παίζουν κομβικό ρόλο στην τελική επιλογή του πελάτη ως προς τη διαμονή τους. Εδώ θα πρέπει να υφίστανται τα προαναφερθέντα στοιχεία συν ιδιαίτερη φροντίδα ώστε ο χώρος να είναι πρακτικός και συνάμα ευχάριστος. Βέβαια και εδώ οι απαιτήσεις του πελατειακού κοινού ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικία. Συνήθως οι πιο νέοι περνούν περισσότερο χρόνο εκτός καταλύματος, οπότε και ο «πήχης» τοποθετείται πιο χαμηλά. Η επίπλωση ξενοδοχείου γενικά είναι πολύ σημαντική τόσο για την εικόνα όσο και για την προσπάθεια προσέλκυσης πελατείας. Χρειάζεται λοιπόν ιδιαίτερη μελέτη ώστε να είναι η καταλληλότερη σχετικά με το γεωγραφικό χώρο, την τοποθεσία και το κοινό στο οποίο το κατάλυμα απευθύνεται. Σε μια εποχή υψηλών απαιτήσεων και καθορισμού προδιαγραφών η επίπλωση ξενοδοχείου μπαίνει δυναμικά στην εξίσωση. Πηγή: Kmstoredesign.gr  

Revisions

  • Ιούνιος 13, 2018 @ 10:31:04 [Τρέχουσα αναθεώρηση] by Χρήστος - Αναστάσιος Κωστούρος
  • Ιούνιος 13, 2018 @ 10:31:04 by Χρήστος - Αναστάσιος Κωστούρος
  • Ιούνιος 13, 2018 @ 10:30:25 by Χρήστος - Αναστάσιος Κωστούρος

Revision Differences

There are no differences between the Ιούνιος 13, 2018 @ 10:31:04 revision and the current revision. (Maybe only post meta information was changed.)