Η τέχνη του νυχιού

Νύχια λαμπερά, περιποιημένα και βαμμένα. Νύχια που αποπνέουν γυναίκα. Οι ειδικοί της ομορφιάς εξειδικεύονται διαρκώς με σεμινάρια νυχιών για τις τελευταίες εξελίξεις, με μαθήματα μανικιούρ και μαθήματα πεντικιούρ με στόχο να ικανοποιούν τις πελάτισσες που χαμογελούν και επιδεικνύουν με καμάρι τα υπέροχα άκρα τους σε φίλες και γνωστές.

Η επιστήμη της γυναικείας ομορφιάς τα τελευταία χρόνια έχει κάνει εξαιρετικά μεγάλη πρόοδο, με αποτέλεσμα η παρακολούθηση σεμιναρίων νυχιών και μακιγιάζ να είναι απαραίτητη για την τεχνικό που δε θέλει να μένει πίσω. Τα μαθήματα για νύχια, τα μαθήματα για τεχνητά νύχια και η συνεχής ενημέρωση σε εφαρμογές cnd shellac (τα χρώματα που αποπνέουν αισθησιασμό και χαρακτηρίζονται από μέγιστη διάρκεια και ποιότητα) είναι όλα όσα χρειάζεται.

Οι πιο σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα των νυχιών είναι τα νύχια gel και τα ακρυλικά νύχια. Κάθε τεχνικός πρέπει να εξειδικευθεί στις δύο αυτές καινοτόμες τεχνικές, για να προσφέρει στις πελάτισσές της τις υπηρεσίες που αξίζουν.

Τα ακρυλικά νύχια

μαθηματα μανικιουρΤα ακρυλικά νύχια εξασφαλίζουν και χαρίζουν μια πολύ καλή κατάσταση και μια φυσική όψη στα νύχια, ενώ είναι πιο ανθεκτικά από το κλασικό gel. Έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν επηρεάζονται από διάφορα χτυπήματα ή από την υψηλή θερμοκρασία και η ονυχαία πλάκα δεν παραμορφώνεται, καθότι η ακρυλική πούδρα δεν αλλάζει το σχήμα των φυσικών νυχιών. Το ακρυλικό υλικό, επίσης, αφαιρείται από το νύχι μόνο με ειδικό διάλυμα και αυτό ως αποτέλεσμα προσφέρει περισσότερες δυνατότητες στις nails designers.

Από την άλλη έχουν διατυπωθεί και κάποιες επιφυλάξεις, όπως ότι τα τεχνητά νύχια με ακρυλικό δεν αφήνουν το νύχι να αναπνέει. Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει πραγματοποιηθεί ειδική ερευνά σχετικά με αυτό το θέμα. Επιπρόσθετο αρνητικό τους είναι η δυσάρεστη οσμή κατά την εφαρμογή, που θυμίζει έντονα οδοντιατρείο (κυρίως επειδή η ακρυλική σκόνη χρησιμοποιείται και στην οδοντιατρική). Επειδή πρόκειται για ένα δύσκολο υλικό, καλό θα ήταν να μη το χρησιμοποιήσετε στο σπίτι, επειδή χρειάζονται καλές γνώσεις όσον αφορά τη χρήση του. Ενδέχεται αν δεν έχετε τη σωστή εμπειρία να προκαλέσετε αλλεργικές αντιδράσεις σε ανθρώπους, που είναι ευαίσθητοι στη χημική σύνθεση της σκόνης αυτής. Δεν συνιστάται επομένως και για άτομα με αλλεργίες, μύκητες νυχιών και άλλα προβλήματα και θα ήταν καλό να γνωρίζετε πως απαιτεί μεγάλη φροντίδα.

Τα νύχια gel

Το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό πλεονέκτημα του gel μανικιούρ είναι η διάρκειά του συγκριτικά με τις άλλες τεχνικές τεχνητών νυχιών. Βέβαια και αυτό δεν είναι απολύτως σίγουρο και εγγυημένο, καθώς υπάρχει μεγάλη περίπτωση τελικά και το gel να κρατήσει και αυτό μόλις μια εβδομάδα (αν δεν περιποιείστε τα νύχια σοας όπως πρέπει).

Άλλο ένα ενδιαφέρον θετικό είναι ότι προστατεύει τα νύχια από το ξεφλούδισμα και το σπάσιμο, ενώ ταυτόχρονα τα βοηθάει να μεγαλώνουν πιο γρήγορα από ό,τι έχετε συνηθίσει.

Σημαντικό πλεονέκτημα είναι και η ευκολία στην αφαίρεσή του. Το μόνο που χρειάζεστε για την απομάκρυνσή του είναι κομματάκια από βαμβάκι με ασετόν, τα οποία τα βάζετε επάνω στα νύχια σας και στη συνέχεια τα τυλίγετε από πάνω με αλουμινόχαρτο. Περιμένετε για περίπου 15-20 λεπτά και όταν περάσει η ώρα τα ανοίγετε και με το ξυλάκι νυχιών τα σπρώχνετε προς τα έξω. Αν το υλικό χτισίματος δεν ξεκολλάει, σημαίνει ότι ήθελε να το αφήσετε λίγο περισσότερο. Απλά επαναλάβετε τη διαδικασία.

 

Πηγή: Creativegroup-academy.gr

View ratings
Rate this article

Revisions

  • Οκτώβριος 19, 2016 @ 10:56:59 [Τρέχουσα αναθεώρηση] by Χρήστος - Αναστάσιος Κωστούρος
  • Οκτώβριος 19, 2016 @ 10:56:44 by Χρήστος - Αναστάσιος Κωστούρος