Οικονομικές ιδέες για παιδικά πάρτυ με χαμηλό προϋπολογισμό

Κάθε γονιός θέλει να προσφέρει το καλύτερο στο παιδί του, όμως στις δύσκολες εποχές που διανύουμε αυτό δεν είναι δυνατόν με τον τρόπο που γινόταν παλιά. Μια κλασική τέτοια περίπτωση είναι το παιδικό πάρτυ. Το παιδί ζητάει να κάνει ένα πάρτυ για τα γενέθλιά του, όπου θα καλέσει τους φίλους του, όμως οι γονείς γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο έχει τεράστια έξοδα. Το παιδί, όμως, δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό και στεναχωριέται και κατά συνέπεια στεναχωριούνται και οι γονείς μαζί του. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν άπειρες ιδέες για παιδικά πάρτυ, οι οποίες είναι οικονομικές αλλά και έξυπνες, δίνοντας την εγγύηση για ένα καταπληκτικό παιδικό πάρτυ.

μπαλόνια για παιδικά παρτυ

Σε πρώτη φάση, θα πρέπει να αποδεχτείτε ότι θα κάνετε το πάρτυ στο σπίτι και θα αποφύγετε τους παιδότοπους που είναι πολύ ακριβοί. Παράλληλα, είναι μάλλον αμφίβολο ότι θα μπορέσετε να προσλάβετε κάποιον ανιματέρ για τα παιδιά, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να τα απασχολήσετε εσείς. Αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερη κούραση, μιας και ό,τι γλιτώσετε από οικονομικής άποψης θα πρέπει να το δαπανήσετε από κάπου αλλού και αυτό είναι ο προσωπικός σας χρόνος και αναπόφευκτα η ενέργειά σας. Το αποτέλεσμα, όμως, θα σας δικαιώσει οπωσδήποτε. Σε αυτό το πλαίσιο, σκεφτείτε, ανάλογα και με την ηλικία των παιδιών, ποια ομαδικά παιχνίδια θα τους αρέσουν και φροντίστε να τα κρατήσετε απασχολημένα με αυτά για πάνω από μία ώρα, ώστε να νιώσουν δημιουργικά αλλά και να κουραστούν. Μόνο έτσι θα είναι όλοι ευχαριστημένοι και θα αποφευχθούν οι γκρίνιες.

 

Επιπλέον, επενδύστε στη διακόσμηση του παιδικού πάρτυ, που θα χαροποιήσει τα παιδιά και θα τα βάλει στο κλίμα. Μπαλόνια, γιρλάντες και κομφετί είναι φτηνά αλλά έχουν εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Στη διακόσμηση του παιδικού πάρτυ αλλά και στη διασκέδαση των καλεσμένων σας θα συμβάλει και μια πινιάτα, της οποίας η τιμή ξεκινάει από 20€. Με αυτή τα παιδιά θα παίξουν και θα ευχαριστηθούν, ενώ ταυτόχρονα θα μαζέψουν και μικρές λιχουδιές ή παιχνιδάκια, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να δώσετε μετά σε κάθε καλεσμένο και ένα δωράκι, συνήθεια που μπορεί να εκτινάξει τον προϋπολογισμό στα ύψη.

 

Για το φαγητό δεν χρειάζεται να κάνετε μεγάλα έξοδα. Μερικά καρότα και αγγουράκια κομμένα σε ράβδους, τσιπς, μικρά τοστάκια, hot dog και σοκολατάκια είναι αρκετά και θα αρέσουν σε όλους. Αν θέλετε να πάτε το παιδικό πάρτυ ένα βήμα παραπέρα, μπορείτε να ανοίξετε την κουζίνα σας και χρησιμοποιώντας κουπάτ σε ευφάνταστα σχέδια να δείξετε στα παιδιά πώς θα φτιάξουν τα δικά τους γλυκά. Ειδικά αν η πλειονότητα των καλεσμένων είναι κορίτσια, τότε η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη.

 

Τέλος, μια ακόμα οικονομική ιδέα είναι να βάψετε τα παιδιά με μπογιές. Προμηθευτείτε τις ειδικές μπογιές για παιδικά πάρτυ, που είναι κατάλληλες για το δέρμα των παιδιών, σχεδιάστε στα μάγουλά τους όμορφα σχέδια και μετά βγάλτε τα φωτογραφίες που σίγουρα θα τα ενθουσιάσουν. Έτσι, θα εξασφαλίσετε ότι θα καθίσουν ήσυχα για κάποιο χρονικό διάστημα αλλά και ότι θα χαρούν με κάτι ξεχωριστό, για το οποίο θα συζητούν τις επόμενες μέρες.

View ratings
Rate this article

Revisions