Οι κανόνες της πινιάτας: πώς παίζεται το παιχνίδι

Ψάχνετε ξεχωριστές ιδέες για παιδικά πάρτυ και τρόπους να απασχολήσετε δημιουργικά τους μικρούς σας καλεσμένους; Η πινιάτα, η νέα μόδα για τα παιδικά πάρτυ, θα αποτελέσει την απόλυτη συζήτηση του πάρτυ του παιδιού σας.      Αυτό το μεγάλο, πλαστικό μπαλόνι που είναι παραγεμισμένο με δώρα και όταν σπάει δεν τρομάζει κανέναν, αλλά αντιθέτως φέρνει σε όλα τα παιδάκια χαρά, θα γίνει το αγαπημένο παιχνίδι για κάθε πάρτυ από εδώ και στο εξής. Πώς, όμως, παίζεται η πινιάτα, αυτό το παιχνίδι που δεν είναι ακόμα τόσο γνωστό στην Ελλάδα, με ποιους κανόνες και τι πρέπει να προσέξετε με βάση την ηλικία των καλεσμένων σας;

πινιατα για παιδικα παρτυ darth vader

Αρχικά, πρέπει να κρεμάσετε την πινιάτα σε ένα σταθερό σημείο, από το οποίο δεν θα κινδυνεύει να πέσει ή να κοπεί, όπως σε ένα δέντρο ή μια κολόνα στον κήπο. Στη συνέχεια, καλέστε όλους τους καλεσμένους γύρω από αυτό και βάλτε τους να καθίσουν σε μια απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον πέντε μέτρων, έτσι ώστε να είναι όλοι ασφαλείς, καθώς θα εξελίσσεται το παιχνίδι. Έπειτα, σηκώστε όρθιο το πρώτο παιδί και δώστε του ένα πλαστικό ρόπαλο. Αν το παιδί είναι αρκετά μεγάλο, δηλαδή πάνω από 6 ετών, πρέπει να του κλείσετε τα μάτια, να του κάνετε δύο στροφές, για να μπερδευτεί, και ύστερα να το αφήσετε να προσπαθήσει δύο φορές να χτυπήσει την πινιάτα χωρίς να βλέπει. Αν δεν τα καταφέρει, τότε θα σηκώσετε το επόμενο παιδί και πάει λέγοντας μέχρι τελικά κάποιο παιδί να πετύχει την πινιάτα και να την κάνει να σπάσει. Δεν αρκεί το ρόπαλο να ακουμπήσει απλά την πινιάτα, αλλά πρέπει να τη χτυπήσει αρκετά και σταθερά, ώστε εκείνη να ανοίξει και να αποκαλύψει τα δώρα της.

Αν τα παιδιά είναι μικρότερης ηλικίας (κάτω από 5-6 ετών), μπορείτε να μην τους δέσετε τα μάτια και να τα αφήσετε να προσπαθήσουν βλέποντας. Ένας άλλος εναλλακτικός τρόπος είναι να έχετε στο πάρτυ μια πινιάτα που δεν σπάει με το χτύπημα του ρόπαλου αλλά ανοίγει με κάποιο από τα σκοινάκια που της κρέμονται. Κάθε παιδί τραβάει ένα σκοινάκι, αλλά μόνο ένα θα κάνει την πινιάτα να σπάσει. Έτσι, είναι θέμα τύχης για το ποιο παιδί θα τα καταφέρει. Οι λύσεις αυτές είναι κατάλληλες για μικρότερα παιδιά, έτσι ώστε να μη γίνει πολύ δύσκολο το παιχνίδι.

Πρέπει οπωσδήποτε να προσέξετε τι θα συμβεί όταν σπάσει η πινιάτα και ξεχυθούν όλα τα παιχνίδια στο πάτωμα. Αν αφήσετε ανεξέλεγκτα όλα τα παιδιά να τρέξουν και να μαζέψουν όσα περισσότερα παιχνίδια προλάβουν, μπορεί να γίνουν τσακωμοί ή ακόμα και τραυματισμοί. Συνεπώς, καλύτερο είναι να τα επιβλέπετε, να τα κρατήσετε στη θέση τους και να τα αφήσετε να μαζέψουν αυτό που αναλογεί στο καθένα. Καλό είναι πάντως να έχετε παραγεμίσει την πινιάτα με αρκετές καραμέλες και δωράκια για να μην υπάρξουν παράπονα.

Με αυτούς τους απλούς κανόνες θα δημιουργήσετε μια τέλεια ατμόσφαιρα στο παιδικό πάρτυ δίνοντας αστείρευτο γέλιο στα παιδιά με εύκολο και οικονομικό τρόπο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράσετε μια πινιάτα με βάση τα γούστα του παιδιού σας και το θέμα του πάρτυ και όλοι θα περάσουν όμορφα.

 

 

Πηγή: sweebies.gr

View ratings
Rate this article

Revisions

  • Ιούνιος 13, 2017 @ 14:07:50 [Τρέχουσα αναθεώρηση] by Χρήστος - Αναστάσιος Κωστούρος
  • Ιούνιος 13, 2017 @ 14:07:38 by Χρήστος - Αναστάσιος Κωστούρος