Πρωτότυπες ιδέες για παιδικά πάρτυ

Τα παιδικά πάρτυ είναι από τις αναμνήσεις που ένα πιτσιρίκι κρατάει για πάντα στην καρδιά του. Πρόκειται για πολλά παραπάνω από την τούρτα που του ετοιμάζετε, τη διακόσμηση του παιδικού πάρτυ και τις υπόλοιπες λιχουδιές. Είναι το ενδιαφέρον που αφιερώσατε για να κάνετε τα γενέθλιά του ή την ονομαστική του γιορτή ξεχωριστή που χαράσσει το παιδικό πάρτυ με ανεξίτηλα χρώματα μέσα του.

ιδεες για παιδικα παρτυ

Ως γονείς το μόνο σγουρο είναι ότι επιθυμείτε να τα έχετε όλα στην εντέλεια. Ασχολείστε, λοιπόν, κυρίως με την οργάνωση καθώς και με τα είδη πάρτυ που θα χρειαστείτε και τη διακόσμηση του χώρου σας (εμπιστευόμενοι ιδέες από το διαδίκτυο και αναζητώντας προτάσεις για πρωτότυπη διακόσμηση παιδικών πάρτυ από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο). Γνωρίζετε όμως πολύ καλά ότι αυτά μόνο δεν αρκούν. Για να ικανοποιηθούν οι μικροί σας καλεσμένοι, θα πρέπει να τους οργανώσετε δραστηριότητες και δημιουργικά παιχνίδια, που θα τους χαρίσουν γέλια και θα τα κάνουν να φύγουν στο τέλος της ημέρας με ένα τεράστιο χαμόγελο.

Ιδέες για δημιουργικά παιχνίδια σε παιδικά πάρτυ

  • Πού πήγε η ουρά του γαϊδάρου;

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο παιχνίδι που δεν είναι αρκετά γνωστό. Ζωγραφίστε σε ένα μεγάλο χαρτόνι διαςτάσεων 60 επί 60 εκατοστά περίπου ένα γάιδαρο χωρίς ουρά. Σε ένα άλλο χαρτόνι ζωγραφίστε τόσες γαϊδουρινές ουρές όσες θα είναι οι μικροί σας προσκεκλημένοι. Μετά κόψτε τις ουρές και τοποθετήστε τους χαρτοταινία διπλής όψης στην πίσω πλευρά. Το παιχνίδι παίζεται ως εξής: τα παιδιά με κλειστά μάτια προσπαθούν με τη σειρά τους το καθένα να κολλήσουν όσο γίνεται πιο κοντά «στη θέση της» την ουρά στον γάιδαρο. Νικητής είναι φυσικά το παιδί που θα καταφέρει να την κολλήσει στο σωστό σημείο.

  • Το μπαλόνι: Κάθε παιδί αγαπά τα μπαλόνια. Μπορείτε, λοιπόν, να τα εντάξετε στις δημιουργικές απασχολήσεις ενός παιδικού πάρτυ. Δώστε σε κάθε παιδί ένα ξεφούσκωτο μπαλόνι και μόλις δοθεί το σύνθημα όλα τα παιδιά ξεκινούν να το φουσκώνουν. Νικητής σε αυτό το παιχνίδι είναι το παιδάκι που πρώτο θα φουσκώσει το μπαλόνι του τόσο πολύ ώστε στο τέλος αυτό να σκάσει. Το γέλιο που θα κάνουν προσπαθώντας να κερδίσουν θα σας αποζημιώσει.
  • Η κουλούρα: Το μόνο που χρειάζεστε για αυτό το παιχνίδι είναι ένα στρογγυλό κουλούρι από το φούρνο της γειτονιάς σας και ένα σκοινί. Το παιχνίδι είναι απλό και παίζεται ως εξής: Ένα παιδί ή ένας ενήλικας (καλύτερα) της παρέας κρατάει τη μια πλευρά του σχοινιού ψηλά ή αν χρειαστεί ανεβαίνει σε μια καρέκλα. Στην άλλη πλευρά του είναι δεμένο το κουλούρι. Τα παιδιά κάθονται στο πάτωμα και έχουν τα χέρια τους σταυρωμένα πίσω από την πλάτη τους. Όταν δίνεται το σύνθημα της έναρξης, η «μάνα» που κρατάει το σκοινί με το κουλούρι αρχίζει να το κουνάει αριστερά- δεξιά. Τα παιδιά προσπαθούν να το φτάσουν με το στόμα και νικητής είναι φυσικά αυτός που στο τέλος θα το δαγκώσει πρώτος.
  • Η πινιάτα: Η πινιάτα μπορεί να είναι χειροποίητη ή αγορασμένη. Πρόκειται για μια χάρτινη (τις περισσότερες φορές) κατασκευή που στο εσωτερικό της είναι γεμάτη κονφετί, καραμέλες, παιχνιδάκια και μικρά μπιχλιμπίδια. Στα παιδικά πάρτυ, κρεμιέται τις περισσότερες φορές από ένα σκοινί σε ψηλό σημείο. Πώς παίζεται; Στόχος είναι κάποιο παιδί να την πετύχει, σκορπίζοντας το περιεχόμενο της και κερδίζοντάς το για την παρέα. Κάθε παιδί με τη σειρά του με τα μάτια του δεμένα, κρατώντας ρόπαλο ή ένα ειδικό μπαστούνι, προσπαθεί να την σπάσει χτυπώντας την. Η διαδικασία συνοδεύεται από τραγούδι, χορό και αστείρευτα γέλια.

Tips

  • Μην ξεχάσετε να «εξοπλιστείτε» με μια σφυρίχτρα. Θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε την τάξη στο παιδικό τσούρμο όποτε χρειάζεται ή όποτε θέλετε την προσοχή τους για να εξηγήσετε πχ τους κανόνες ενός παιχνιδιού.
  • Μην ξεχάσετε να αγοράσετε ένα μικρό δωράκι για τον νικητή του κάθε παιχνιδιού ή δραστηριότητας. Δε χρειάζεται να είναι κάτι ακριβό. Μπορεί να είναι απλώς λίγες καραμέλες, γλυφιτζούρια και σοκολατάκια (που μπορεί να μοιραστεί με τα υπόλοιπα παιδιά) ή ένα μικρό παιχνιδάκι.
View ratings
Rate this article

Revisions