Πώς να επιλέξετε το σωστό ρούχο για το σκύλο σας;

  Τα ρούχα για σκύλους είναι απαραίτητα σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα σε μικρόσωμα και αδύνατα ή κοντότριχα σκυλιά, σε σκυλιά με ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα αλλά και σε ακραίες περιπτώσεις κρύου και υγρασίας. Αν, λοιπόν, έχετε κάποιο σκυλάκι που δεν έχει πολύ τρίχωμα, είναι μικρό ή άρρωστο ή απλά μένετε σε μια περιοχή με χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια, καλό είναι να προμηθεύσετε τον τετράποδο σύντροφό σας με ρούχα σκύλου που όχι μόνο θα του δώσουν στυλ αλλά και θα τον προστατεύσουν αποτελεσματικά από το κρύο. Πώς, όμως, θα επιλέξετε το σωστό ρούχο, ώστε να του ταιριάζει και εκείνος να νιώθει άνετα σε αυτό; rouxa_gia_skulous_pet_astero_skulaki_me_roz_rouxa

Σωστό μέγεθος

Το πρώτο και βασικότερο θέμα που πρέπει να προσέξετε είναι να έχει το ρούχο το σωστό μέγεθος, ώστε να εφαρμόζει σωστά και να αφήνει το σκυλάκι σας να αισθάνεται άνετα και χωρίς περιορισμούς στις κινήσεις και τα παιχνίδια του. Το ρούχο δεν πρέπει ούτε να είναι πολύ στενό και να το πνίγει αλλά ούτε και να σέρνεται στο έδαφος. Άλλωστε, αν είναι πολύ μεγάλο, πολύ απλά ο σκύλος σας θα το βγάλει με μερικές προσπάθειες. Ένα επιπλέον πρόβλημα με τα ρούχα για σκύλους είναι ότι αν έχουν μεγάλο μέγεθος μπορεί να επιτρέπουν στο σκυλί σας να τα δαγκώνει με αποτέλεσμα να τα χαλάσει αμέσως. Μην επαναπαυθείτε στο να αγοράσετε ένα ρούχο στο μέγεθος που νομίζετε ότι θα ταιριάζει με βάση μια αφηρημένη γκάμα μεγεθών. Μετρήστε με μια μεζούρα την περίμετρο του λαιμού και του θώρακα καθώς και την απόσταση από τον αυχένα μέχρι το ξεκίνημα της ουράς. Μόνο έτσι θα βρείτε το ακριβώς κατάλληλο ρούχο για το σκύλο σας σε κάποιο pet shop. Αν κανένα μέγεθος δεν του ταιριάζει σε όλα τα σημεία, τότε θα πρέπει να κάνετε ειδική παραγγελία ή να φτιάξετε εσείς τα δικά σας χειροποίητα ρούχα για σκύλους. Ωστόσο, με λίγο ψάξιμο, σίγουρα θα βρείτε το ρούχο που είναι ραμμένο για το σκύλο σας.

Ύφασμα

Ένα άλλο ζήτημα στα ρούχα για σκύλους είναι το υλικό, από το οποίο είναι φτιαγμένα. Για τα μεγάλα κρύα το πλέον ανθεκτικό είναι το μάλλινο, όμως μπορεί να μην γίνεται ανεκτό από το σκυλί σας και να του προκαλεί φαγούρα. Το πιο ελαφρύ ύφασμα είναι το βαμβάκι, το οποίο όμως δεν προσφέρει πολλή ζέστη και προστασία από το κρύο. Ιδανικός είναι ένας συνδυασμός από μαλλί, βαμβάκι και ακρυλικό, ο οποίος είναι και πολύ ανθεκτικός στα συχνά πλυσίματα.

Κουμπιά, χάντρες και άλλα αντικείμενα

Αν ο σκύλος σας έχει τη συνήθεια να δαγκώνει οτιδήποτε του κινεί την προσοχή, τότε θα πρέπει να αποφύγετε τα ρούχα σκύλου με κουμπιά, χάντρες, πούλιες και κορδόνια. Όχι μόνο υπάρχει το ενδεχόμενο να τα χαλάσει δαγκώνοντάς τα, αλλά μπορεί και να κινδυνεύσει αν τα καταπιεί.

Σχισμή για το λουρί

Κάτι πολύ σημαντικό είναι επίσης να διαπιστώσετε αν το ρουχαλάκι, όπως το μπουφάν ή το πουλόβερ, έχει σχισμή πίσω για το λουρί. Διαφορετικά, θα πρέπει να έχετε και το κολάρο, με αποτέλεσμα ο σκύλος σας να νιώθει άβολα και το ρούχο να ξεχειλώσει.   Online Pet Shop Pet-Astero.gr

Revisions

  • Μάιος 28, 2018 @ 14:17:04 [Τρέχουσα αναθεώρηση] by Χρήστος - Αναστάσιος Κωστούρος
  • Μάιος 28, 2018 @ 14:17:04 by Χρήστος - Αναστάσιος Κωστούρος

Revision Differences

There are no differences between the Μάιος 28, 2018 @ 14:17:04 revision and the current revision. (Maybe only post meta information was changed.)