Τα αποκαλυπτήρια του Nintendo Wii U

Το Wii U είναι η τελευταία παιχνιδομηχανή που κυκλοφόρησε η Nintendo και πολύ σύντομα αναμένεται να κάνει παρέα στις επόμενης γενιάς κονσόλες της Sony και της Microsoft.

Αφού κατέλαβε την τρίτη θέση μεταξύ των κονσόλων της ίδιας γενιάς, θέτοντας σε κυκλοφορία το GameCube, η Nintendo έδειξε με τις προθέσεις της ότι δεν ήταν διατεθειμένη να εμπλακεί σε πολύ έντονο ανταγωνισμό με τους αντιπάλους της, κυκλοφορώντας πρώτη το 2006 το Wii.

Η πλατφόρμα του Wii εξελίχθηκε σε ένα «φαινόμενο» χάρη στον πρωτοποριακό χειρισμό με χρήση της κίνησης των χεριών, την ευκολία της χρήσης και το χαμηλό κόστος. Παράλληλα, το Wii αποτέλεσε τρανή απόδειξη ότι η Nintendo εξακολουθούσε να είναι σε θέση να κάνει θαύματα όσον αφορά την τεχνολογική καινοτομία.

nintendo wii Uομαδικό παιχνίδια στο nintendo WII

Το Wii U αποτελεί το επόμενο βήμα και, όπως ο προκάτοχός του, καταφέρνει να ξεφύγει από τη «μάζα» πρωτοτυπώντας. Το Wii U συνιστά μία ολοκαίνουρια παιχνιδομηχανή, η οποία μπορεί σε πρώτη φάση να προσφέρει ισχύ σε γραφικά εφάμιλλη με εκείνη του Xbox 360 και του Playstation 3, τα οποία κυκλοφορούν στην αγορά εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά τα γραφικά δεν είναι πια το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Nintendo, δίνοντας έμφαση σε άλλα στοιχεία.

Μαύρο Nintendo Wii U

Αυτό που κάνει το Wii U να ξεχωρίζει, μαγνητίζοντας όλα τα βλέμματα, δεν είναι άλλο από το νέο χειριστήριο (Gamepad) της κονσόλας, ένα αμάλγαμα παραδοσιακού χειριστηρίου και tablet, το οποίο διαθέτει οθόνη αφής 6,2 ιντσών που έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί ταυτόχρονα μαζί με αυτό που προβάλλει η τηλεόρασή σας!

πώς φαινεται το WII U

Πρόκειται για το επίκεντρο της μοναδικής εμπειρίας που προσφέρει το Wii U, μία αυτόνομη ασύρματη συσκευή δεδομένων που περιλαμβάνει λίγο απ’ όλα. Πέραν της μεγάλης οθόνης, το Gamepad ενσωματώνει δύο αναλογικούς μοχλούς, ένα σταυρό κατεύθυνσης, οκτώ κουμπιά, μία εμπρόσθια κάμερα και ένα αισθητήρα NFC (επικοινωνία κοντινού πεδίου). Παράλληλα, το Gamepad είναι σε θέση να ελέγχει ακόμη και την τηλεόρασή σας!

Στοιχεία Nintendo WII U

Παρά το γεγονός ότι το Gamepad έχει σχεδιαστεί για να συμπληρώνει τα παιχνίδια που προβάλλονται στη μεγάλη οθόνη σας, λειτουργώντας είτε ως αυτόνομο χειριστήριο, είτε ως οθόνη για την απεικόνιση του χάρτη, είτε για μία σειρά από άλλες καινοτόμες χρήσεις, έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί και ανεξάρτητα από την τηλεόρασή σας! Ενεργοποιήστε το Gamepad σας (κίνηση που ενεργοποιεί και την κονσόλα) και θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να παίξετε πολλούς τίτλους στην οθόνη αυτής της μικρής θαυματουργής συσκευής, ακόμη και όταν βρίσκεστε σε κάποιο άλλο δωμάτιο του σπιτιού σας!

παιχνιδια στο WII U

Το Wii U διατίθεται με μία συσκευή Gamepad, αν και ορισμένα παιχνίδια στο μέλλον ενδέχεται να υποστηρίζουν τη χρήση δύο συσκευών (προς το παρόν κανένα). Τα παιχνίδια που επιτρέπουν πολλαπλούς χρήστες (multiplayer), εξακολουθούν να υποστηρίζουν τη χρήση των γνωστών μας από το Wii χειριστηρίων Wii Remote και Nunchuk, συν το νέο Wii U Pro Controller του οποίου η εμφάνιση παραπέμπει ιδιαίτερα στο χειριστήριο του Xbox 360.

Χειριστίριο WII UWii U PadWII U Control

Εκτός από τη συνδρομή του καινοτόμου Gamepad, το Wii U φαίνεται αποφασισμένο, με διάφορα άλλα μέσα, να φτάσει στο επίπεδο του Playstation 3 και του Xbox 360. Παρά το γεγονός ότι το Wii σημείωσε φοβερή επιτυχία, η απουσία υποδοχής υψηλής ευκρίνειας (HD), σε συνδυασμό με τα ξεπερασμένα για την εποχή γραφικά, κατέστησαν την κονσόλα παρωχημένη, συνυπολογίζοντας και το γεγονός ότι η τεχνολογία HD άρχισε να σαρώνει στην αγορά.

Οι πρώτοι τίτλοι του Wii U παραπέμπουν πάρα πολύ στα παιχνίδια των άλλων βιντεοπαιχνιδιών και αυτό εν μέρει οφείλεται στο γεγονός ότι αυτοί οι τίτλοι αποτελούν κορυφαία παιχνίδια άλλων συστημάτων, με τη διαφορά ότι έχουν γίνει κάποιες βελτιώσεις και τροποποιήσεις για να κυκλοφορήσουν στο Wii U. Από την μεριά της Nintendo, η εταιρεία εγκαινίασε επιτέλους τη λειτουργία ορισμένων δημοφιλών τίτλων της σε υψηλή ευκρίνεια, όπως το New Super Mario Bros. U και το Nintendo Land.

SuperMario BROS U

Παιχνίδι στο WII

Απ’ ό,τι φαίνεται το Wii U ήρθε για να τοποθετηθεί στο επίκεντρο του ψηφιακού σας κόσμου, προσφέροντας μία σειρά από καινοτόμα στοιχεία. Το πιο εντυπωσιακά από αυτά είναι σίγουρα η δυνατότητα ελέγχου της τηλεόρασής σας μέσω του Gamepad.

Αξιολογώντας συνολικά την κονσόλα, το Wii U φαίνεται πως καταφέρνει να συγκεράσει το νέο και καινοτόμο με το παλιό και κλασικό. Ωστόσο, το ερώτημα που τίθεται είναι αν οι κάτοχοι άλλων κονσόλων, καθώς επίσης και όσοι ανέμεναν διακαώς την αναβάθμιση από το Wii, αξίζει να σπεύσουν να το αγοράσουν ή μήπως πρέπει να περιμένουν να δουν πως θα διαμορφωθεί το τοπίο στην αγορά όταν κυκλοφορήσουν και η επόμενης γενιάς κονσόλες της Microsoft και της Sony;

Σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση, το Wii U παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες σε σχέση με το Wii στο σχήμα, αν και είναι αρκετά πιο μακρύ και διαθέτει πιο στρογγυλεμένες «γωνίες». Έτσι, το Wii U έχει διαστάσεις 17.3×26.7×4.6 εκατοστά και ζυγίζει περί τα 1,5 κιλά. Παρότι αναγνωρίζει και παίζει παλαιότερα παιχνίδια του Wii σε κανονικά DVD, τα αυθεντικά παιχνίδια του Wii U τρέχουν σε νέους δίσκους χωρητικότητας 25 GB! Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιχνίδια του GameCube δεν παίζουν στο Wii U.

Στο μπροστινό τμήμα της κονσόλας θα παρατηρήσετε την ύπαρξη των κουμπιών λειτουργίας (power) και εισόδου/εξόδου του δίσκου (eject), καθένα εκ των οποίων συνοδεύεται από ένα μικρό φως. Το λευκό φως πάνω από το κουμπί eject φωτίζει κάθε φορά που ένας δίσκος εισέρχεται στο σύστημα, ενώ το φως power αλλάζει από κόκκινο σε μπλε όταν ενεργοποιείται η κονσόλα. Κάτω από την υποδοχή του δίσκου υπάρχει ένα κρυμμένο τμήμα με δύο θύρες USB και μία υποδοχή κάρτας SD για περαιτέρω αποθηκευτικό χώρο.

Η Κονσόλα του WII U

Αν γυρίσετε την κονσόλα στο πλάι, θα βρείτε δύο ακόμη θύρες USB στα δεξιά, μαζί με θύρες στα αριστερά για καλώδιο HDMI, ενώ στο πίσω μέρος της κονσόλας έξοδοι τύπου AV, για το καλώδιο τροφοδοσίας και για την μπάρα αισθητήρα της συσκευής. Το Wii U δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης εξωτερικού σκληρού δίσκου μεγέθους έως 2 TB, αν και ο σκληρός δίσκος θα είναι διαμορφωμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι συμβατός μόνο με το Wii U και δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άλλες συσκευές.

Πλαινές Εικόνες WIIΕικόνα WII πίσω

Όσον αφορά το διαδίκτυο, το Wii U υποστηρίζει μονάχα Wi-Fi συνδέσεις (892.11b/g/n), αν και θα υπάρχει η δυνατότητα χρησιμοποίησης ενός Wii LAN αντάπτορα, ο οποίος θα επιτρέπει τις ενσύρματες συνδέσεις Ethernet.

Τέλος, όλες οι συσκευές της Nintendo φημίζονται για την ποιοτική τους κατασκευή και την αξιοπιστία τους, ενώ η πρώτη επαφή με το Wii U αποδεικνύει ότι η Nintendo δεν αποκλίνει από τις αρχές της, καθώς η κονσόλα φαίνεται αρκετά στιβαρή και συμπαγής.

View ratings
Rate this article

Revisions

Tags: , , ,